#1 onafhankelijke vergelijker

Uitleg

Het verkopen van je oude mobiel is niet meer veel werk. Vooral niet als je het via een inkoper doet. In tegenstelling tot een website zoals Marktplaats hoef je geen tijd vrij te maken om een aantrekkelijke advertentie in elkaar te knutselen. Je hoeft ook geen onbekende aan de telefoon of aan de deur te woord te staan. Dit geeft veel mensen een beter gevoel. Zonder dat je te maken krijgt met lastige onderhandelingen en mensen die op het laatste moment afhaken kun je snel en eenvoudig alles online regelen. De verkoop gebeurt in drie stadia:

  1. Prijs opzoeken
  2. Verzenden
  3. Betaling

Prijs opzoeken

De eerste stap is het zoeken van je mobiele telefoon op de website. Via het zoekformulier op deze website kun je snel de pagina van je mobiele telefoon opzoeken. Op deze telefoonpagina wordt je vervolgens gevraagd wat de staat van de telefoon is. Vul de gegevens eerlijk in en je ziet meteen welke prijs je kunt krijgen. Tevreden met de prijs? Vul dan je persoonsgegevens in en de verkoop kan beginnen.

Verzenden

Na het invullen van de persoonlijke gegevens waaronder je e-mail krijg je een bevestiging. Deze bevestiging wordt per e-mail naar je verstuurd net als een verzendcode. De code, of label, kun je gebruiken voor het versturen van de mobiele telefoon. Vergeet niet om alle data van de telefoon te wissen voordat je deze verkoopt. Zorg er ook voor dat je alle informatie opgeslagen hebt op een ander apparaat als je deze gegevens nog nodig hebt. Verpak de mobiele telefoon in een doos met kranten eromheen of gebruik een bubbelenvelop. Dit voorkomt dat de mobiele telefoon beschadigd raakt tijdens de verzending. Plak het verzendlabel met de code op de verpakking en verstuur de mobiele telefoon. De verzending is doorgaans bij iedere inkoper gratis.

Betaling

De derde stap is de controle van de mobiele telefoon en de uitbetaling van het geld. De telefoon wordt bij vrijwel iedere inkoper op de dag van binnenkomst gecontroleerd. De inkoper bekijkt de staat van de mobiel en controleert of dit overeenkomt met de ingevulde gegevens op de website. Als de inkoper niets vindt en concludeert dat het in orde is dan wordt de betaling zo snel mogelijk overgemaakt. De inkopers proberen de betaling zo snel mogelijk de deur uit te doen zodat je de betaling vaak de volgende al binnen hebt.